knooppunt innovatie 4 methoden   4 Systematic Inventive Thinking (SIT)

       30-03-2006

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

De meeste innovatie vindt plaats vanuit marktbehoeften en nieuwe technologieŽn. SIT daarentegen start bij het bestaande product, dienst of productieproces en elementen uit de directe omgeving (‘Closed world’ principe=’roeien met de riemen die je hebt’). Vanuit het bestaande wordt het nieuwe ontwikkeld. Het resultaat is een sneller proces, met een kortere lijst van beter bruikbare ideeŽn, anders dan alleen creativiteit bevorderende technieken. Het ‘Closed world’ principe zorgt bovendien voor een snellere implementatie.

We werken bij SIT met vijf verschillende denktechnieken. Deze leiden op een gestructureerde wijze tot specifieke, praktische ideeŽn. Inmiddels raakt de SIT-methodiek snel bekend en verspreidt het gebruik ervan zich wereldwijd. De belangrijkste toepassingen zijn nu het innoveren van producten en diensten en het genereren van nieuwe ideeŽn in de marketing en reclame.

Limetree heeft deze interactieve workshop ontwikkeld voor iedereen die kennis wil nemen van de oorsprong, aanpak en werking van SIT.

 

 


meer informatie:

 

 

 

 

 

 


Doelgericht vernieuwen, de kracht van Systematic Inventive Thinking voor innovatie. Klik hier voor een samenvatting van dit boek

artikel over de SIT methodiek

 

contactpersonen:

- Paul Heere

- Annina van Logtestijn


tel. 020 - 63 53 001
info@innoveren.nl

www.innoveren.nl
 

   

webkaart