knooppunt innovatie 4 verbindingen  

       30-05-2009

 
 
 


 

 

Door creatieve destructie ontstaat ruimte voor vernieuwing. Dit geldt ook voor het knooppunt zelf. Het is opgeheven, opgegaan in de CoP Sociale innovatie.

Een beetje geheugen kan echter geen kwaad, al is het maar om te voorkomen dat hetzelfde wiel opnieuw wordt uitgevonden.

Het knooppunt was een online portal voor iedereen die interesse heeft in innovatie organiseren. Het heeft veel mensen bij elkaar gebracht. Van managers en onderzoekers tot beleidsmakers en opleiders. Het knooppunt wilde daarmee bijdragen aan innovatie. Door mensen en ideeŽn bij elkaar te brengen en nieuwe activiteiten te stimuleren. Het knooppunt verbindt mensen, ideeŽn en ruimten:
 
mensen ideeŽn ruimten
doelgroepen perspectieven activiteiten
deelnemers methoden websites
sectoren downloads web-log knooppunt

Uitgangspunt is de overtuiging dat innovatie ontstaat door nieuwe verbindingen tussen mensen en ideeŽn. Het knooppunt innovatie onderscheidt zich van andere websites in de volgende kenmerken:

  • Focus op organisatorische aspecten, in plaats van technologische

  • Niet gericht op een specifieke groep van bedrijven of instanties, maar gericht op professionals vanuit alle disciplines

  • Niet gericht op projecten of verdelen van middelen, maar op het aanreiken van inzichten, methodieken en contactmogelijkheden voor nieuwe activiteiten.

  • Personen die op de website vermeld worden dragen bij aan de ontwikkeling van de portal, met hun ervaringen, reacties en materiaal.

 

 


 


visie op het knooppuntwebkaart

De portal heeft nu een archief functie en wordt niet meer onderhouden. De portale was een initiatief van Sioo en Ooa.